Prentenboek: Kapitein Mo en Co

Op de allereerste vaardag als kapitein verliest kapitein Mo de “drie kleuren pet” die hij van zijn opa heeft gekregen. De pet geeft veel ZEIL-vertrouwen en dat heeft kapitein Mo hard nodig want hij is bang voor water en hij kan niet zwemmen. Samen met zijn broer Co de matroos gaat kapitein Mo op zoek naar de drie kleuren pet en beleven de spannendste avonturen. Leeftijdscategorie: 3-6 jaar

Over schrijver Mo Hersi

Mijn naam is Mo Hersi, 37 jaar lentes jong en ik kom oorspronkelijk uit Ethiopië en heb Somalische roots. Ik ben als vluchteling naar Nederland gekomen met mijn hele familie; vader, moeder en vier kinderen.

Ik werk als komediant, schrijver en TV-programmamaker. Eén van de eigenschappen die mij kenmerkt is dat ik makkelijk verbinding kan maken met mensen die ik nog niet ken. Dit doe ik doormiddel van het delen van verhalen en inspireren. Ik fantaseer graag samen met mensen waardoor we even aan iets anders denken dat het ‘normale’ leven. Het maakt me trots dat ik van het vertellen van verhalen mijn vak heb kunnen maken.

Mijn verhaal is dat ik altijd een beetje het vergeten kind was bij ons thuis. Ik ben de 3e zoon van 4 en ik heb veel zelf moeten ontdekken. Mijn ouders hadden niet veel tijd voor mij en daardoor voelde ik me vaak alleen, soms ook wel beetje vergeten, en daar bovenop had ik weinig zeil-vertrouwen. Mijn vader zag dat. Toen ik een jaar of acht was kreeg ik van mijn vader een pet die mijn opa vroeger had gedragen. Kort en bondig zei mijn vader ” hier, deze pet gaat je veel zelfvertrouwen geven”.
 

De eerste dag dat ik de pet droeg liep ik trots en als een stoere bink over het schoolplein. De pet gaf mij inderdaad veel zelfvertrouwen. Een paar dagen later was ik te laat opgestaan en moest ik me haasten, maar vol zelfvertrouwen liep ik weer stoer door de gangen van school. In de pauze zag ik mijn broer die vroeg ” wat is er met jou aan de hand ”? waarop ik antwoordde ” kijk eens naar mijn pet!!”. ”Welke pet?” vroeg hij ”je hebt helemaal geen pet op joh”. Toen ontdekte ik dat ik de pet helemaal niet op had en deze nog thuis naast mijn bed lag. Even raakte ik in paniek maar al snel realiseerde ik dat de schooldag bijna voorbij was en ik al die tijd met veel zelfvertrouwen rondliep, zonder pet!!
In Nederland kampen veel kinderen met te weinig zelfvertrouwen.

Middels het verhaal in mijn boek maak ik dit onderwerp actueel op een vrolijke en speelde manier die dicht bij de kinderen staat. Want welk kind houdt niet van een mooi verhaal dat verbindt en veel Zeil-vertrouwen geeft!

Dit boek is mijn startschot om jullie mee te nemen in nog veel meer kleurrijke verhalen van Kapitein Mo & Co. Niet alleen via prentenboeken maar ook kindertheatershows!

 

Het Idee voor mijn prentenboek

Kapitein Mo & Co is vier jaar geleden ontstaan, na workshop over wat ik nou echt wil in het leven. Daar kwam het schrijven van kinderboeken uit en het maken van kindertheatershows. Toen ik de vraag kreeg waar ik over wilde schrijven, hoefde ik niet lang na te denken, zeil-vertrouwen!!

De vriendschap tussen de twee broers Kapitein Mo & Co de matroos staat altijd centraal.
De bedoeling is dat er van het boek Kapitein Mo & Co een reeks komt met verschillende thema’s zoals: vriendschap, liefde, familie en nog veel meer. Het onderwerp van het eerste boek is zelfvertrouwen.

Wat ook centraal staat is het thema diversiteit en inclusie. De hoofdpersonen in dit prentenboek zijn twee jongens van kleur. Onlangs ben ik vader geworden (wat overigens geweldig is) en ik zocht een boek waarin ik mijn vader of mijzelf in terug kun herkennen. Helaas heb ik dit boek tot op de dag van vandaag niet gevonden. Ook komen Afrikaanse personages in boeken en films vaak voor als piraten of terroristen. In dit prentenboek zijn ze kapitein of matroos om die stereotypen personages juist te doorbreken.

Met de tekst en het verhaal voor het boek heb ik coaching en begeleiding gehad via het verhalentraject van Rosestories. Mijn coach was Mylo freeman. Voor de illustratie heb ik mogen samenwerken met de illustrator Lisa van winsen.

Ik heb het boek geschreven voor kinderen die net als ik graag dingen willen ontdekken en op zoek zijn naar erkenning. Net als toen ik jong was zijn er nog steeds veel kinderen die bang zijn om te falen en een negatief zelfbeeld hebben. Door goede vriendenschapen kan het zelfvertrouwen opgebouwd worden en hoef je eigenlijk nooit bang te zijn.

Samen sta je sterk!

Wil je de kleurplaat downloaden, klik dan hier.

 

Kaptein Mo en het prentenboek

Naam(Vereist)
Maak een keuze(Vereist)
Heb je een vraag, stel hem gerust.

Kapitein Mo en Co is een boek en productie van Mo Hersi.